Opleiding

Je opleiding zal aangepast worden aan jouw tempo van leren en zullen opbouwend in moeilijkheidsgraad zijn.

Fase 1
In de eerste fase zul je hoofdzakelijk bezig zijn met het bedienen van de auto en zal de instructeur voor alles zorgen waar jij nog niet aan toe bent zoals kijken en verkeersinzichtelijke beslissingen nemen.

Fase 2
In de volgende fase zul je eenvoudige situaties aangeleerd krijgen zoals wegrijden/stoppen, eenvoudige kruispunten en afslaan. Ook zullen de bijzondere manoeuvres aan bod komen zoals parkeren en omkeren.

Fase 3
Op het moment dat je dit voldoende beheerst heb je een goede basis om meer zelfstandig te rijden en ben je klaar voor de laatste fase van je opleiding. In de volgende (en laatste) fase zul je complexe situaties leren
oplossen zoals kruispunten en afslaan met meerdere conflictpunten, knooppunten op autosnelwegen, rotondes etc… en zul je uiteindelijk zelfstandig moeten gaan rijden. De hulp van de instructeur zal steeds verder afnemen en werk je samen naar het examen toe.

Tussen Tijdse Toets (TTT)
Je kunt er voor kiezen om een Tussen Tijdse Toets (TTT) te doen. Een TTT is een proef examen dat wordt afgenomen door een examinator van het c.b.r.. De TTT zal op ongeveer tweederde van je opleiding plaatsvinden. Bij deze toets zul je te horen krijgen waar je nog aan moet werken tot aan je examen en kun je vrijstelling verdienen voor je bijzondere manoeuvres zodat je die bij je examen niet meer hoeft te doen. Deze toets is niet verplicht maar is wel een goede voorbereiding op het echte examen.

Advies
Omdat het per leerling verschilt hoe snel alle fases doorlopen worden, zal ik na drie lessen een advies geven over het aantal te volgen lessen en welk pakket het beste bij je past.