Praktijk

Je opleiding zal aangepast worden aan jouw tempo van leren en zullen opbouwend in moeilijkheidsgraad zijn.

Fase 1
In de eerste fase zul je hoofdzakelijk bezig zijn met het bedienen van de auto en zal de instructeur voor alles zorgen waar jij nog niet aan toe bent zoals kijken en verkeersinzichtelijke beslissingen nemen.

Fase 2
In de volgende fase zul je eenvoudige situaties aangeleerd krijgen zoals wegrijden/stoppen, eenvoudige kruispunten en afslaan. Ook zullen de bijzondere manoeuvres aan bod komen zoals parkeren en omkeren.

Fase 3
Op het moment dat je dit voldoende beheerst heb je een goede basis om meer zelfstandig te rijden en ben je klaar voor de laatste fase van je opleiding. In de volgende (en laatste) fase zul je complexe situaties leren oplossen zoals kruispunten en afslaan met meerdere conflictpunten, knooppunten op autosnelwegen, rotondes etc… en zul je uiteindelijk zelfstandig moeten gaan rijden. De hulp van de instructeur zal steeds verder afnemen en werk je samen naar het examen toe.

Advies
Omdat het per leerling verschilt hoe snel alle fases doorlopen worden, zal ik na drie lessen een advies geven over het aantal te volgen lessen en welk pakket het beste bij je past.